brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2010.04.12. 10:25 graffalo

Többé-kevésbé

Előrejelzés fronton nem állok rosszul: Fidesz 2/3-ad valószínűleg meglesz (ahogy most kinéz 57-ből 55-56 hozható nekik), MSZP kicsit megverte a Jobbikot, MDF 3% alatt maradt, viszont az LMP-t benéztem és ők majd' kétszer annyit teljesítettek, mint amit én bennük láttam. 

Sokan sokféleképp elemzik most a helyzetet. Ami szerintem a magyar politikai élet legnagyobb kérdése, az nem az, hogy mi lesz a Fidesz 2/3-al. A legfontosabb kérdés az, hogy az LMP milyen stratégiát választ az elkövetkező négy évre. Egyik lehetősége, hogy megmarad annak, aminek ma sokak számára látszik - kis, alternatív ökopárt, kissé zavaros tartalmú programmal, szerethető alternatív bázisdemokrációval és lelkesültséggel - folyamatosan tükröt tartva a nagy pártok számára, hogy "így is lehet". Vagy a felhatalmazással élve célja az lesz, hogy a Fidesz váltópártjává válik - így e helyről akár az MSZP-t is leváltva (de legfőképp Gyurcsány elől elvéve a levegőt) - ehhez professzionalizálódásra, világos értékválasztásokra - ha tetszik ideológiai átalakulásra -, sok szempontú - emberek, háttér, értékek és érdekek - mainstreamesedésre van szükség. Míg az első a vonzóbb, a második a komolyabb feladat. Most vélhetően nem ezzel foglalkoznak, de ahogy az angol mondja: "you never have a second chance to make a first impression." Az első benyomást a választók most szerzik.    

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffalo.blog.hu/api/trackback/id/tr21913908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása