brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2010.04.26. 16:41 graffalo

rtl

A választások másnapján nyilván sok mindenről lehetett volna keseregni, gondolkodni, siránkozni vagy örömködni, addig vártam, míg az igazi nagy hír megérkezett: http://index.hu/kultur/media/2010/04/26/a_fidesz-miniszter_volt_cege_bevasarolta_magat_az_rtl-be/

Mindebben persze Fellegi a legkisebb tétel. Az Infocenter pénzügyi forrásainak világa már korábban is érdekes volt, most különösen az. Az index megírta a DEFAP csoport vélelmezhető hátterét. Ezek után talán nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy észleljük, itten a Fidesz mögött álló pénzügyi kör (nem Fidesz közeli pénzügyi kör, hanem maga a Fidesz finanszírozói, oligarchái) léptek be tulajdonosi oldalon a legnagyobb kereskedelmi médiumba. A tranzakció hevenyészett számolással kb. 30 milliárd forint lehetett [ne feledjük, hirtelen Stumpf István is tulajdonossá vált e sokmillárdos cégben], érdekes e gazdagság. A politikai következmények beláthatatlanok. E Fidesz cég ma a legnagyobb kereskedelmi médiumok tulajdonosa, valódi médiabirodalom és nem lepne meg, ha a lista bővülne. Hírek szerint eladó az Index, kis ráhatással nyilván megvehető az Origo, eladó a Hírszerző. A Magyar Nemzet és a Hír TV jogilag talán nem, kapcsolati és politikai szálon azonos körhöz tartozik. Mellékszálon persze mindez a rádióspályázatok politikai hátterét is átértékeli ["szegény" szocik megint azt hitték, jó üzletet kötnek -- hát nem]. 

A közjogi kétharmadtól nem kell tartani - mondtam, írtam korábban. Médiában élő és dolgozó emberként mondom: ettől viszont igen. Ez nem a Berlusconi modell, mert ő egy médiabirodalom éléről lett miniszterelnök és nem az államból szerezte meg a médiabirodalom forrásait. Hasonképp nem a Murdoch/Fox modell, ahol egy médiavezér ideológiai elkötelezettsége esik egybe az amerikai republikánus párt politikai céljaival.  

Nem a Jobbiktól, nem a kétharmados többségtől kell félni. Mostantól mindnyájan felelősek vagyunk, mert mi hagytuk, hogy ezt meg lehessen csinálni. Sok eszközünk van, érdemes gondolkodni. Még :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://graffalo.blog.hu/api/trackback/id/tr51953119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Áprilisbolondja 2010.04.26. 20:00:47

Braun elvtárs! Nincs itt a világvége - csak önöknek! ;)

Egyébként meg, öröm olvasni-hallani az eddigi rezsim haszonlesőinek síránkozását. Nyugodjon meg, igyon egy pohár vizet és elégedjen meg annyival, amennyit eddig - nulla teljesítmény mellett - sikerült kitalicskáznia a közvagyonból. Még ha siet Demszky pajtás tud pár kommunikációs szerződést szerezni őszig.

Ha a demokráciáért tüntetni indul el ne feledje Demszky Gábort és Hagyó Miklóst magával vinni! :)

Ui: Hol van az előírva, hogy csak szadeszes-maszopos érdekeltség lehet mondjuk az rtl-ben?
süti beállítások módosítása