brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2010.06.09. 14:43 graffalo

Újra GB

Brown gyönyörű lemondása után [http://www.mediaite.com/tv/gordon-brown-to-resign-as-uk-prime-minister/] nyilván a következő lépés az új Labour vezető megválasztása. A jelölési folyamat most zajlik, érdemes követni. A két kiemelkedő jelölt a Miliband testvérpár, különösen David, a volt külügyminiszter, aki a legtöbb jelölést kapta. A "mozgalom" megújításáról van szó: twitter és facebook a minimum. A két Miliband testvér a legprofibb, náluk már most teljes kampányengine működik (Diane Abbot - aki nő és az első fekete képviselő volt 1987-ben - csak ma kapta meg a jelöltséghez minimálisan szükséges 33 képviselői jelölést), saját honlap, elvek és program pontosan, testimonial-ek, a szlogen mi más lehetne mint a változás, a jelölés június 10-én zárul, utána kampány teljes hévvel, szeptember 22-én a választás és 25-én a bejelentés - ki lesz a Labour új vezetője, aki - ahogy David fogalmaz - visszaviszi a Labour-t a hatalomba.

A Miliband-ek igazi politikai família, lengyel és belga zsidók leszármazottjai, anyai nagyszülők a varsói zsidó negyedben laktak, apai ágon a huszas években vándoroltak ki Lengyelországból Belgiumba, papa jelentős marxista gondolkodó lett, Highgate-ben a temetőben a sírja nem messze van Marx-étól. Két fiú korán elkötelezte magát a politikával és a századelő óta esetükben fordult elő ismét, hogy egy testvérpár egyszerre volt kormánytag, David külügyér, Ed kancelláriaminiszter.

Az új Labour vezető feladata nem kicsiny, nem csupán szervezeti, hanem ideológiai és politikai (policy) értelemben is meg kell újítsa a baloldalt, le kell zárni vagy másképp kell folytatnia a Clinton/Blair/Schröder harmadik utas korszakot, hasonlítani és elkülönbözni kell az Obama kínálta poszt-Bush alternatívától, példát és mintát kell mutatni Európa valaha erős baloldali pártjainak Franciaországtól Dániáig.    

Nekem persze David a kedvencem, ki más is lehetne, hisz a kedvenc könyve: a Graffalo :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffalo.blog.hu/api/trackback/id/tr232068987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása