brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2010.04.01. 22:35 graffalo

Bukarest

Este vacsoráztam Cocosatul-nál (a Púposhoz: http://www.lacocosatu.ro/) a világ legjobb mitite (román fasírt háromféle húsból, kis szódabikarbonával, csomborral) helye (Banaesa repülőtér mellett, ajánlom mindenkinek, elég a nevet mondani, bármelyik taxis ismeri), az emberek beszélgetnek, felszabadultak, nincs egymásba és befelé fordulás, pincér tud angolul és kedves, bár kimért bor a teraszon már nincs, de megoldja. Ez van, bármit is gondolnak sokan, Románia már most előttünk jár, nyugodtabb, boldogabb emberek, gazdaság rendben többé-kevésbé, jegybankelnök több mint tíz éve ugyanaz. Román társunk (www.cosminalexandru.ro) azt mondja, hogy itt a szocik, négy év kormányzás után teljesen kiírták magukat az elitből, komoly értelmiségi nem áll szóba velük, cikik. Pedig itt is van Nagyrománia párt és Basescu, miközben persze az eltérű világnézetű és gondolkodású emberek szóba állnak egymással, Cosmin politikai nézeteiről még soha nem beszéltünk, ahogyan munkatársainkat (akik között van elkötelezett ortodox és laza blogolós posztmodern) sem érdekli, hogy ki hova szavaz.

A fontos ebből az, hogy nyomorúságunkat magunk okozzuk magunknak, és persze tíz év múlva sokan fognak anyázni, hogy a világ igazságtalan, mert Románia hogy lehagyott minket, de - ahogy G.W.Bush mondaná: ne tévedjünk - magunk okozzuk magunknak, itt és most. Tehát érdemes kinek-kinek kicsit túlnézni a hátsón, amiben lakik, és a szemhatárt legalább a Cocosatul-ig emelni, érdekes lesz: ez az az ország, amiben kormánypárt az RMDSZ. Ez különösen most fontos, amikor fidesznyikek özönölnek, hogy teljesítsék elvárásokat, lőni mindenre és mindenkire. A gondolkodás luxus.

Épp most olvastam Kuncze bejelentését, hogy az MSZP-re fog szavazni: szánalmas. Persze sose volt más, bon mot bajnok, aki bon mot párttá züllesztette az SZDSZ-t.   

Csurkának üzenem: nem Nagyváradról származik a családom, hanem Temesvárról és Lugosról, de azt ő már nem ismeri, mert az már a Bánság.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://graffalo.blog.hu/api/trackback/id/tr51888146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása