brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Címkék

2010.06.30. 11:31 graffalo

Géza

Hogy egyik szavamat a másikba fűzzem, Szőcs Gézával történt első találkozásom áttételes, ám izgalmas volt. 1989. december 21-én felhívott Ara-Kovács Attila, hogy azonnal indulnunk kell Romániába, kitört a forradalom, és tudósítanunk kell a Szabad Európa rádiót. Béreltünk autót, vettünk elemózsiát, és másnap reggel épp átcsusszantunk a később lezárt határon. Voltunk Kolozsvárott, Váradon, volt mindenféle háborús kalandunk, megható találkozásunk és félelmetes élményünk, féltünk és merengtünk, néha unikumot ittunk és megnyugodtunk, majd hosszas vonalravárakozás után felhívtuk Münchent, a Szabad Európa központot, hogy tudósításunkat Attila leadhassa. Alig másfél nap - ha jól emlékszem - kolozsvári várakozás után egyszer csak megszólalt a telefon, volt nemzetközi vonal, lehetett tudósítani. Akkoriban Szőcs Géza volt a müncheni iroda irodavezetője, a hívás kora reggel vagy késő este, vagy talán épp ebédidőben érkezett, így Géza azt közölte velünk, hogy egyedül van az irodában. Attila próbált neki instrukciókat adni, ám Géza a stúdióba lépve a keverőpultut túl bonyolult szerkezetnek találta, így közölte: "Én sajnos ehhez nem értek, technikus most nincs itt, hívjatok később" és ezzel letette a telefont. Mi pedig ott álltunk a kész tudósítással, saját szemünkkel láttuk, amit látni lehetett, ám erről - legalábbis a Szabad Európán keresztül - akkor a világ nem értesült, Géza nem értett a keverőhöz és a magnóhoz.

Végül is államtitkár lett, nem pedig stúdióvezető, technikus mindig akad, ha kis késéssel érkezik is és addigra már Géza letette a telefont, de hát úgyis az a cél, hogy a forradalmat elkerüljük, vagy más eszközökkel vívjuk meg :)  

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://graffalo.blog.hu/api/trackback/id/tr82120541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

heliox 2010.06.30. 16:03:04

>volt mindenféle háborús kalandunk

Ebből tudod mi lesz? Hogy a forradalom idején lőtted az erdélyi magyarokat.

heliox 2010.06.30. 16:03:56

>volt mindenféle háborús kalandunk

Ebből tudod mi lesz? Hogy a román forradalom idején lőtted az erdélyi magyarokat.
süti beállítások módosítása