brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

Címkék

2010.04.10. 22:37 graffalo

Előrejelzés

 Csak, hogy számon lehessen kérni, ímhol az általam - kockás papíron és a véleménykutatási adatokból - számított eredmény. Nem látom a háttéradatokat (másodlagos pártpreferencia, elutasítás mértéke), a legeslegutolsó felméréseket, és persze nem látok választókerületi adatokat, ami a kétesélyes választókerületekben jó előrejelzést adhat. De sebaj, azért megpróbálom, aztán holnap este az első részét, két hét múlva a végső számokat megismerve lehet ellenőrizni, hogy igazam volt-e. Bár nem jós vagyok, hanem stratéga, játéknak ez se rossz. Megjegyzem, 2006-ban - hasonképp távolról - tévedtem, akkor Fidesz győzelmet gondoltam és azt, hogy az SZDSZ nem kerül be.

Tehát szerintem: Fidesz: 270; MSZP: 61; Jobbik: 55. 

Ebből az kiderül, hogy a Fidesznek meglesz a 2/3-ad, az MSZP szorosan, de a második legnagyobb párt marad, szerintem az LMP nem jut be (sztem: 3.9-4.2% között fog elérni); MDF 3% alatt. Vélelmezem, hogy az MSZP nem nyer egyetlen egyéni körzetet sem (talán egyet, BP XIII. ker.).

Ahogy a látásában kihívást elszenvedő mondaná: majd meglátjuk.

Szólj hozzá!

2010.04.09. 14:54 graffalo

Bréking MN

 Nem tévedtem sokat: http://www.mno.hu/portal/706112?searchtext=asztalfiók

Van benne minden, ami kell, Joav Blum (Moszad), 1500 milliárd, és a nagy leleplezés: a feleségem neve Braun-Rozgonyi Krisztina: na ez aztán az összeférhetetlenség. Szabó Feladatteljesítő Eszter (ahogy Pilhál Gy. mondaná) megdöntötte az egy cikkre jutó összefüggések nélküli névleírás világrekordját. Sorolom: Joav Blum, Tóth Kamilla, Csillag István, Braun-Rozgonyi Krisztina, szerénységem, Bajnai Gordon, Medgyessy Péter, Gyurcsány Ferenc és a végére még Simor Andrást is sikerült beszuszakolni. Kis híján elsőrangú társaság -- nincs mit szégyenkezni.

Nemzetközi világban semmi izgalom, Hévíz békés, kampány vége, MN lelke forrong. Itt tartunk ma.

Szólj hozzá!

2010.04.07. 22:43 graffalo

Békés Anglia, békétlen Nemzet

 Most, hogy kiírták Nagy Britaniában a választásokat, érdekes, hogy mi lesz és persze nem lehet nem keresni a párhuzamokat Magyarországgal. Két hónapja még 20% ponttal vezettek a Tory-k, unalmas és lefutott választás nézett ki (emlékeztet vmire vagy nem?). Aztán a tory-k nem mondtak semmit, Cameron unalmas volt és szürke, Brown meg mondott, jókat lépett válságkezelés ügyben, ráadásul érdekes (bár leszavazott) javaslatokat tett Európában is, tud kormányozni, hatékonyan kezelte a képviselői költségtérítés botrányt --és lám, ma hibahatáron belüli a különbség. Libdemek tartják 20% körüli harmadik helyüket, ők - és nem a brit nácik - lesznek a mérleg nyelve, Nick Clegg már nem határolódik el a Labour-ral kötendő koalíciótól, sőt párttársai majdhogynem kizárják a Tory-Libdem koalíciót. Szóval lehet másképp is.

És mi van itt? Itt Orbán van, meg Gyurcsány, kicsit Vona, szegény Mesterházy, kétharmad és a nácik, csahosok és feladatvégrehajtók. A Magyar Nemzetnél újabb hatalmas leleplezés készül szerény személyem tárgykörében. A legendás Szabó Eszter/Szabó Anna testvérpár - ők rántották le kissé megkésve a leplet MNB-s alkalmazásomról is -, most cégem és a hírközlési piac nyomába eredtek. Cikk készül Csurka István nyomán, szerénységem a sri lankai dzsungelharcos és moszad ügynök ezúttal a hírközlést hálózza be; feladatot teljesítek mondta pár hete a telefonba Anna, majd zavarában Pilhál Györgyöt hívta segítségül. 

Írjam meg?

 

Braun moszad ügynök, MNB-s ejtőernyős és mobiltelefon egyszerre

Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc és Medgyessy Péter tanácsadója, az MNB-be ejtőernyőzőtt volt SZDSZ-es kabinetfőnök feleségén keresztül számos hírközlési céggel kötött szakértők szerint összeférhetetlen szerződést. Rozgonyi Krisztinát, Bajnai Gordon a Fidesz tiltakozása ellenére nevezte ki ez év elején az NHH elnökévé. Szakértők szerint összeférhetetlen, hogy Braun a hírközlési piac jelentős szereplője, lényegében mobiltelefon és a fogyasztói tudatosság egyszerre, miközben felesége az NHH elnöke. A sri lankai dzsungelben hírközlési kiképzést kapott Braun, amiképpen laptársunk, a Magyar Fórum leleplezte, a Moszad beépített ügynöke, aki - éppen felesége segítségével - hívta be az izraeli kémrepülőket, hogy megbénítsák a magyar hírközlési hálózatot épp a választások idején.

Eszter/Anna: eltaláltam?

 

Szólj hozzá! · 1 trackback

2010.04.05. 16:57 graffalo

Békés Hévíz

 Távol a világ zajától, még újságot se nagyon, csak külföldit, hogy legyen perspektíva. Érdemes elolvasni az eheti Time-ot, benne értékelés Obama egészségügyi reformjáról. Alcím: "promise delivered + Yes, in fact he can, Obama's win led to the most significant social reform in decades." Klein - a szerző - sem nem Obama fan, sem nem nagy demokrata, de pontosan érti, mit jelent a politika és a kommunikáció. Obama elnöksége hetekkel ezelőtt romokban volt, mindenki Carterhez - aki nagy reményt hozott és mindennel kudarcot vallott, mert semmit sem tudott megcsinálni - hasonlította: aztán a demoraták - sajátjai - megszavazták a reformot, mert egy éve szinte mással sem foglalkozott, csak, hogy meggyőzze őket. A republikánusok nem, pedig a terv alapja a Chafee-Dole javaslat volt, amit Mitt Romney Massachusetts-i kormányzó tett elnökjelölti programjának központi elemévé. Ilyen egyszerű, republikánusnak lenni most rossz, Obama ezután váratlanul elutazott Kabulba, újra vezeti Amerikát. Tanulság: nem elég össze-vissza beszélni, meg is kell csinálni dolgokat. Ha azt mondjuk, változást akarunk, akkor ahhoz változás is kell legyen.  

Mellékszálon: Bukarestben megkeresett egy román szenátorjelölt, hogy csinálnám-e a kampányát. Cosmin barátommal, ottani társunkkal mentem, a jelölt érdekes volt, elkötelezett, tisztának látszó és határozott. Ám a beszélgetésből kiderült, hogy legnagyobb hőse Iliescu és az ő támogatásával tervezi elérni, amit akar. Célja, hogy Romániát újra közelebb hozza Oroszországhoz energia-fronton és revitalizálja a Geoana után irányt vesztett román szocialistákat. Miután elváltunk, Cosmint kérdeztem, mit gondol. Természetesen és egyértelműen azt mondta: mi Iliescu Romániájáért nem dolgozunk, hisz, amit szakmailag csinálunk itt -- branding, CSR, reputáció management -- az épp a nyugatias és szabad Romániát építi; ez pedig a rendszerváltás előtti Románia, ráadásul ami Oroszországtól függ(ene). Fontos mondatok: lehet belőle tanulni, talán ezért tart Románia sok tekintetben előttünk (miközben sokkal távolabbról indult). És ahogy mondtam: a román értelmiség jelentős része - ahogy Cosmin mondja - biztos ítélettel tartja távol magát ettől a világtól és szállt ki a baloldali pártpolitikából akkor, amikor látta, hogy ott nincs sok remény a változásra.   

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása