brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

Címkék

2010.04.03. 08:49 graffalo

reggel Pesten

 Sms-re ébredtem: öngyilkos lett Daróczi Dávid. Nagyon messziről indult, önerejéből jutott oda, ahova jutott, sokáig nagyon szeretetre méltó fiú volt. Nem tudott megküzdeni a démonokkal. A démonok persze tőlünk (is) vannak, akik a virtuális gettót építjük - kívülről, belülről. Minden cigányozó mondat, minden sanda gondolat ezt a gettót építi, és eggyel több démont kreál azok számára, akiknek amúgy is kell démonokkal küzdeni. 

Józsi/Dávid: respect.

1 komment · 2 trackback

2010.04.01. 22:35 graffalo

Bukarest

Este vacsoráztam Cocosatul-nál (a Púposhoz: http://www.lacocosatu.ro/) a világ legjobb mitite (román fasírt háromféle húsból, kis szódabikarbonával, csomborral) helye (Banaesa repülőtér mellett, ajánlom mindenkinek, elég a nevet mondani, bármelyik taxis ismeri), az emberek beszélgetnek, felszabadultak, nincs egymásba és befelé fordulás, pincér tud angolul és kedves, bár kimért bor a teraszon már nincs, de megoldja. Ez van, bármit is gondolnak sokan, Románia már most előttünk jár, nyugodtabb, boldogabb emberek, gazdaság rendben többé-kevésbé, jegybankelnök több mint tíz éve ugyanaz. Román társunk (www.cosminalexandru.ro) azt mondja, hogy itt a szocik, négy év kormányzás után teljesen kiírták magukat az elitből, komoly értelmiségi nem áll szóba velük, cikik. Pedig itt is van Nagyrománia párt és Basescu, miközben persze az eltérű világnézetű és gondolkodású emberek szóba állnak egymással, Cosmin politikai nézeteiről még soha nem beszéltünk, ahogyan munkatársainkat (akik között van elkötelezett ortodox és laza blogolós posztmodern) sem érdekli, hogy ki hova szavaz.

A fontos ebből az, hogy nyomorúságunkat magunk okozzuk magunknak, és persze tíz év múlva sokan fognak anyázni, hogy a világ igazságtalan, mert Románia hogy lehagyott minket, de - ahogy G.W.Bush mondaná: ne tévedjünk - magunk okozzuk magunknak, itt és most. Tehát érdemes kinek-kinek kicsit túlnézni a hátsón, amiben lakik, és a szemhatárt legalább a Cocosatul-ig emelni, érdekes lesz: ez az az ország, amiben kormánypárt az RMDSZ. Ez különösen most fontos, amikor fidesznyikek özönölnek, hogy teljesítsék elvárásokat, lőni mindenre és mindenkire. A gondolkodás luxus.

Épp most olvastam Kuncze bejelentését, hogy az MSZP-re fog szavazni: szánalmas. Persze sose volt más, bon mot bajnok, aki bon mot párttá züllesztette az SZDSZ-t.   

Csurkának üzenem: nem Nagyváradról származik a családom, hanem Temesvárról és Lugosról, de azt ő már nem ismeri, mert az már a Bánság.

Szólj hozzá!

2010.03.31. 09:52 graffalo

Heti válasz

No tegnapi kérdésre megkaptuk a választ: zavarodottság és aggódás lett a reakció Simon András kinevezésére.

Idézem: "Simon elődje, Iglódi-Csató Judit március elsején vált meg a jegybanktól, a szóvivői tisztséget ugyanis a Tesco kommunikációs igazgatói posztjára cserélte le. (Korábban nem volt ilyen pozíció a vállalatnál.) Iglódi-Csató öt év után hagyta ott a jegybankot, ahol most ugyancsak egy kommunikációs szakértő alkalmazása miatt áll a bál. Kiderült ugyanis, hogy a jegybankelnök, Simor András kommunikációs szakértőként Braun Róbertet, Gyurcsány Ferenc volt kormányfő egykori főtanácsadóját, az SZDSZ exkabinetfőnökét alkalmazza.

Ráadásul Braun Róbert - aki 2002-ben még Medgyessy Pétert készítette fel a választási kampányra - pályáztatás nélkül került a független intézményhez. A helyzet pikantériája, hogy Braun Róbertnek Iglódi-Csató Judit férjével, Iglódi Csabával van közös vállalkozása. Azt egyelőre nem tudni, hogy a közös cég kapott-e áttételesen megbízásokat korábban a jegybanktól, s ha igen, milyen értékben."

Ma reggel voltam a bankban, bált állni nem láttam. Ez most a Heti Válasz -- ha feladat van, akkor ők is beállnak a sorba. Gyorsan a válaszok a ki nem mondott kérdésekre: bál és áttételes megbízások nincsenek. Csak a miheztartás végett -- Gábor (Borókai) -- mindenki magából indul ki. Én nem jutok áttetelesen vagy közvetlenül szerződéshez onnan, ahol dolgozom.

Ami talán mindennél fontosabb, az az, hogy a Fidesz munkások hogyan fognak megbírkozni az új helyzettel. Vannak emberek, akik valóban függetlenek - én pl. -, akik képesek kiszállni politikából, hatalomból, ha nem értenek egyet valamivel; utána nem költözünk bele hatalom hátsó fertályába kis alamizsnáért (szerződés, pozíció), hanem - társakkal - képesek vagyunk sikerre vinni mindazt, amiben hiszünk -- másutt. Mi például az üzleti életben -- elég megnézni minket a weben. Az ügyfelek és a munkatársak listája magáért beszél, büszke is vagyok rájuk.

Értem én, értem: az önálló véleményalkotásra és cselekvésre képes emberek félelmet keltenek itt is, ott is. Ebben egy az MSZP és a Fidesz. Az a jó, hogy nekünk, politikai belgáknak ezúttal van hova állni: egyáltalán nem kell résztvenni a politikai nyomorgásban. És nekünk tök jó. Ők félnek, én mosolygok. You know -- egérke & graffalo. 

Szólj hozzá!

2010.03.30. 18:49 graffalo

Nemzet 2

 tehát hétvégi lapszám, iránytű rovat, Fenntarthatóság konferencia, részletes előadókkal én szerényen kiretusálva. Moszat ügynök nem kell :)

BTW valaki azt mondta, hogy a moszat ügynök a Maszat-hegyen túl lakik -- így már az irodalmi kapcsolódás is érthetővé válik.

 

Vajon abból milyen összeesküvés következik, hogy ma az MNB bejelentette, hogy Simon András lesz az új szóvivő -- kommunikációs vezető?

Szólj hozzá!

2010.03.30. 11:59 graffalo

Nemzet

Tegnapi bejegyzés ma hihetetlen leleplezéssé vált a Nemzet hasábjain. Ime: http://www.mno.hu/portal/704036?searchtext=braun mindenki okulására.

Ma bemutattuk legújabb márkakutatásunkat, a Brand Community Survey-t -- erről a Nemzet stílusában:

A márkákat is elfoglalta a politika

A Pöttyös Túró Rudi sem független már

A Pöttyös Turó Rudi, a Coca-Cola és a Danone a legerősebb márkák Magyarországon, legalábbis a politika szerint. Braun Róbert, Gyurcsány Ferenc volt stratégiai főtanácsadója, Medgyessy Péter volt helyettes államtitkára, az SZDSZ volt kabinetfőnöke, aki - akkor még rejtett ügynökként - Orbán Viktor és Deutsch Tamás mellett a Fidesz első sajtótájékoztatóját is tartotta a Ma Cherie eszpresszóban és Kozák Ákos, a Gfk Piackutató Intézet vezérigazgatója, Kozák Tamás, a kormány által felügyelt MÁV Start vezérigazgatójának testvére ma bemutatta azt a kutatást, amely a legerősebb magyarországi márkák rangsorát és erejük szerkezetét tárta föl. Miközben a fenti márkák eddig függetlenek tudtak maradni a politikai befolyástól, sajnálatos, hogy a bukott kormánypárt korifeusai - Braun feleségét Bajnai Gordon az elmúlt hetekben az NHH élére nevezte ki - már a márkák világát is megpróbálják elfoglalni. Keserű lesz a szánk íze, ha kedvencünket a Pöttyös Rudit fogyasztjuk ezután, hiszen - Braunon keresztül - Gyurcsány és Medgyessy politikájának ízét érezzük majd minden harapásnál.

Szakértők cáfolták, hogy igaz Braun azon kijelentése, hogy 2005 óta nem áll szóba Gyurcsánnyal, hiszen cégtársa, Iglódi Csaba felesége Iglódi-Csató Judit az MNB volt, a Tesco mai kommunikációs igazgatója, és Dobrev Klárát, Gyurcsány feleségét egy Tesco szatyorral látták sétálni. 

Szólj hozzá!

2010.03.29. 23:13 graffalo

Varsóból hazafelé

 Vicces, hogy ez a nap sem marad hír nélkül: a HírTV nem mulasztotta el megkérdezni a jegybank elnökét arról, hogy miért alkalmaz engem. Nyilván a kamatvágás kapcsán nem jutott más eszébe. A jegybankelnök kivágta magát: "Az MNB nem nézi a tanácsadók politikai hitvallását, csak szakmai hozzáértést, s ezért alkalmazta kommunikációs tanácsadóként Braun Róbertet, aki jó kommunikációs tanácsokat ad az MNB-nek" - közölte egy 
kérdésre válaszolva a jegybank elnöke. Forrás: MTI

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása