brbeszél

Komoly és kevésbé komoly dolgok a politika és a közélet világából.

Megosztás

Feliratkozás

Subscribe

Disclaimer ügyi főosztály

Az e blogon található szövegek kizárólag a szerző véleményét tükrözik, semmilyen, a szerzővel kapcsolatban álló, intézményi álláspontot nem jelenítenek meg.

Friss topikok

Naptár

Címkék

2010.05.02. 13:41 graffalo

Minden magyar

 Érdekes hír Amerikából tovább táplálva a mítoszt, hogy minden magyar -- már ha nem vagyunk morvaisták a mi/ő fajta ügyben.

Aki járt New Yorkban ismeri a sarki deliben vagy az utcai árustól vett kávé híres poharát. Aki az eredeti tervet készítette

The cup was designed to honor the owners of Greek diners who bought the paper coffee cups.

 

Büch László, magyar-zsidó származású a mai Ukrajnában (Kárpátalján) született és a koncentrációs táborokat is megjárt grafikus. Ahogy egy korábbi posztban írtam, ezek azok az apró kis közös pillanatok - mármint ennek a pohárnak az emléke New Yorkból és a tudat, hogy ez is összeköt minket elképzelt közösségünk tagjaival, ami jó érzést és kis mosolyt jelent ma és holnap is. Ez az, amit nemigen lehet elpusztítani, közös érzékenység és kreativitás, nem zsidó nem-zsidó, vagy jobboldali-baloldali ellentétpár egyik oldalán, hanem valami közös, büszke közösség tagjaként olvasva épp a CNN online-t. http://edition.cnn.com/2010/LIVING/04/30/coffee.cup.designer.dies/index.html?hpt=C2

Ezért nem érdekes a napi politika és a jobbik, viszont fontos és érdekes a kultúra, és az, hogy az ne legyen végletesen megosztott és e kulturális közösséget ne verjük szét teljesen. 

1 komment

2010.05.01. 09:19 graffalo

Pilhál

 Nagy nap volt a tegnapi. Családunk révbe ért. Pilhál sajtómunkás immár feleségemnek is önálló kis filippikát szentelt. http://www.mno.hu/portal/710459?searchtext=rozgonyi

Emberünknek ajánlom: van még két gyerekünk - komoly csajok -, szüleink, testvérem, sőt idős nagybátyám Temesváron róluk is megemlékezhetne már. Csurka István legalább Miklós nagybátyámról írt - szegről-végről ugyan.

Adok 1écát:

Braunék kezében a MOL

Braun-Rozgonyi Krisztina - az NHH jelenlegi elnöke, akit Bajnai Gordon nevezett ki és a Soros képzőben, a CEU-n is szerzett diplomát-, és Braun Róbert - Gyurcsány és Medgyessy miniszterelnökök volt tanácsadója, az 1500 milliárdos telekommunikációs piac zsebretevője, Joav Blumon és Tamara Hagenen keresztül izrael magyarországi helytartója (jesszus, ezek azt, hogy nemzetközi branding tanácsadóként részt vettem a Brand Israel projektben el is felejtették) - nagyobbik lánya közös általános iskolába jár Hernádi Zsolt gyerekével, így immár biztos, hogy Braunék a telekommunikáció 1500 milliárdja mellé a MOL és a Szurgut (ezen keresztül persze Putyin elnök) mozgatói és - bár ez nem biztos - tulajdonosai is. Összeért, ami összetartozik: Izrael, Oroszország és a Rózsadomb közös köztársasága. Mi itt, magyarok csak szenvedünk.

Szegény Eszter és Anna, Pilhál koma, lassan kifut az idő, mi érdektelenné válunk, jönnek az újundokok, őket viszont dicsőíteni kell. Szerintem menni fog. Hajra Magyarország, hajrá magyarok :)

 

 

Szólj hozzá!

2010.04.29. 10:50 graffalo

Liszkay

Magyar Nemzet feléledt. Nem jött el a kánaán, így kér még a nép. Ma újra Kriszta van terítéken, mérhetetlen leleplezés: együttműködnek a CEU-val, és Kriszta meg ott is szerzett diplomát. [http://www.mno.hu/portal/710147]

Van itt újra minden, Joav Blum és 1500 milliárdos telekom piac, nincs persze könnyű dolguk, eddig az volt a baj, hogy most nevezték ki elnöknek, újabban az, hogy az elmúlt négy év alatt, amíg alelnök volt, mi mindent csinált az intézmény. Nem elég, hogy fideszközeli ügyvédeket és tanácsadókat is alkalmazott - nyilván értettek valamihez, bár azért a Nemzet az ő nevüket nem írja le, csak az összegeket -, de egyetemekkel is együttműködött, olyanokkal, ahol média - és hírközléskutatás is folyik. Piha. Ráadásul Krisztának három diplomája van, nem  könnyű neki olyat találni, ahol nem szerzett egyet. Ráadásul a CEU-n nem is tanult, csak a CEU jogilag különálló Üzleti Iskolájában (Business School), de ez Liszkay úrnak nem  könnyű követni. Az egyszerűbb volna, hogy Krisztát visszahívja, ha már személyesen kérdezné, hogy mire ez a nagy akarás, de ahhoz vélhetően a bátorság hiányzik. 

Amúgy a világ csendes, forint zuhan, Orbán beszél, Magyar Nemzet ír. Máshol nem így megy ez, szegény Brown jól elszólta magát egy kampánytámogatóval és régi jó emberükkel kapcsolatban, hogy "micsida egy bigott spiné" - mikrofon vette - kampány összeomlott. Nálunk egyszerű, hülkyeséget beszélni - offshorelovag, Sólyom nem lesz elnök - élőben is lehet,  nem kell titokban. Kampánynak vége, most az ország van bajban.

1 komment

2010.04.27. 14:55 graffalo

Vádak

Eddig a nyilvános gyalázás - MN, Magyar Fórum, Magyar Hírlap, Hír Tv - jutott osztályrészemül, most hallottam először, hogy megy a dolog a háttérben is. Ma egy ügyfelünk azt kérdezte, hogy igaz-e az, amit ő fideszközeli ismerőseitől hall, hogy mi - mármint a B&P Braun & Partners - rengeteg minisztériumnak dolgozott és még annál is több pénzt juttatott vissza magán és pártzsebekbe egyaránt.

Nu, csak, hogy mindenkinek egyértelmű legyen (hiszen nem állíthatunk minden pletykagyáros és terjesztő mellé egy barátot): cégünk nem dolgozott és nem dolgozik semmilyen minisztériumnak, állami szervnek. Soha. Iglódi Csaba cége, a Netaktív - mely ma már a B&P csoport tagja - régebben, ismeretségünk előtt dolgozott a Szociális és Munkaügyi Minisztériumnak (2007-ben) közbeszerzésen elnyert projektben.

Soha, senkinek nem adtunk pénzt sem oda, sem vissza.

Tudom, nehéz megemészteni, hogy vannak, akik valaha dolgoztak egy kormánynak utána tisztességgel - mellesleg sok munkával - fel tudnak építeni egy ma már több országban működő vállalatot, piaci szereplőknek dolgozva. Ma már elég sokan dolgoznak a B&P-ben ahhoz, hogy ezek a pletykák ne csak nekem fájjanak. Több mint negyven ember dolgozik itt, ezek a pletykák őket gyalázzák, nem csak engem. Ők jönnek be reggel, ők nem adnak pénzt senkinek, és ők sem fogadnak el megbízást minisztériumoktól, viszont dolgoznak sokat azért, hogy az ügyfeleink elégedettek legyenek. 

Közösen fejlesztettünk ki olyan termékeket és szolgáltatásokat, amelyeket - elsősorban multinacionális cégek - eddig csak Londonban kaptak meg (legyen szó CSR-ről, reputáció menedzsmentről vagy brandingről). Szerencsére mindez - ügyfeleink, projektjeink, kutatásaink, a rólunk szóló és az általunk írt cikkek, tanulmányok - publikusak, elolvashatóak. Ráadásul transzparens cégként minden céges információnk, tulajdonosi körünk, főbb beszállítóink elérhetőek. Második éve adunk ki fenntarthatósági jelentést.

Csak, hogy tudja, az, aki a pletykát elindítja: hazudik. Mindenki, aki terjeszti, neki segít. Akihez meg eljut, kérdezzen bennünket. Ilyen egyszerű.

Szólj hozzá!

2010.04.26. 16:41 graffalo

rtl

A választások másnapján nyilván sok mindenről lehetett volna keseregni, gondolkodni, siránkozni vagy örömködni, addig vártam, míg az igazi nagy hír megérkezett: http://index.hu/kultur/media/2010/04/26/a_fidesz-miniszter_volt_cege_bevasarolta_magat_az_rtl-be/

Mindebben persze Fellegi a legkisebb tétel. Az Infocenter pénzügyi forrásainak világa már korábban is érdekes volt, most különösen az. Az index megírta a DEFAP csoport vélelmezhető hátterét. Ezek után talán nem kell nagy tehetség ahhoz, hogy észleljük, itten a Fidesz mögött álló pénzügyi kör (nem Fidesz közeli pénzügyi kör, hanem maga a Fidesz finanszírozói, oligarchái) léptek be tulajdonosi oldalon a legnagyobb kereskedelmi médiumba. A tranzakció hevenyészett számolással kb. 30 milliárd forint lehetett [ne feledjük, hirtelen Stumpf István is tulajdonossá vált e sokmillárdos cégben], érdekes e gazdagság. A politikai következmények beláthatatlanok. E Fidesz cég ma a legnagyobb kereskedelmi médiumok tulajdonosa, valódi médiabirodalom és nem lepne meg, ha a lista bővülne. Hírek szerint eladó az Index, kis ráhatással nyilván megvehető az Origo, eladó a Hírszerző. A Magyar Nemzet és a Hír TV jogilag talán nem, kapcsolati és politikai szálon azonos körhöz tartozik. Mellékszálon persze mindez a rádióspályázatok politikai hátterét is átértékeli ["szegény" szocik megint azt hitték, jó üzletet kötnek -- hát nem]. 

A közjogi kétharmadtól nem kell tartani - mondtam, írtam korábban. Médiában élő és dolgozó emberként mondom: ettől viszont igen. Ez nem a Berlusconi modell, mert ő egy médiabirodalom éléről lett miniszterelnök és nem az államból szerezte meg a médiabirodalom forrásait. Hasonképp nem a Murdoch/Fox modell, ahol egy médiavezér ideológiai elkötelezettsége esik egybe az amerikai republikánus párt politikai céljaival.  

Nem a Jobbiktól, nem a kétharmados többségtől kell félni. Mostantól mindnyájan felelősek vagyunk, mert mi hagytuk, hogy ezt meg lehessen csinálni. Sok eszközünk van, érdemes gondolkodni. Még :)

1 komment

süti beállítások módosítása